Vill du sitta i styrelsen för Svenska PR-företagen 2019?

Vill du ta dig an branschens utmaningar, skapa inspirerande event och föra Svenska PR-företagen framåt?

Nu är det dags att nominera dig själv eller någon annan till styrelseledamot i Svenska PR-företagen. Vi söker dig som är sugen på att driva branschens frågor, vill hjälpa till i nästa års Stora PR-pris, utveckla föreningens verksamhet, brinner för det digitala eller vill skaffa en nyttig erfarenhet till ditt CV. Det krävs att byrån/arbetsplatsen är medlemmar i föreningen, men det kan ni bli nu om ni inte redan är det.

Vi strävar efter att ha mångfald i styrelsen och vill gärna se en spridning i ålder, kön, kulturer och arbetsroller. Styrelsearbetet är helt ideellt, precis som föreningen. Vi har ungefär tio möten per år och däremellan en del event. Styrelsen bör bestå av fem till sex ledamöter och en ordförande. Alla poster är möjliga att nominera till.

Har du en idé på hur föreningen kan bli bättre eller bara vill samla kunskap tillsammans med duktiga branschkollegor? Nominera dig själv eller en vän genom att skicka ett mail till valberedningen som består av Pia Schiller, Vox PR och Stefan Kavsjö, Long Tall Sally.

Maila valberedningen >>

 

Berättelse: Så tog jag mig in i styrelsen och blev ordförande

Jag ställde mig upp på årsmötet för Svenska PR-företagen 2015 och frågade bestämt om varför det inte hade gått ut någon information om nomineringsprocessen för styrelsen.

Alla deltagare på årsmötet i rummet på Liljevalchs stannade upp och tittade på mig: ”Vem var denna lilla uppstutsiga yngling?”

Året efter när det blev dags för nomineringsprocess blev jag uppringd av valberedningen som hade förstått att jag var intresserad av att gå med i styrelsen. Jag var hungrig på att lära mig mer om branschens frågor, testa nya utmaningar och nätverka med andra i branschen. Så i mars 2016 blev jag inröstad som styrelseledamot på årsmötet.

Sedan dess har jag jobbat hårt med projektledning av Stora PR-priset 2016/2017, anordnat ett flertal event, tagit fram ny grafisk profil, jobbat med förbättringsförslag för kommunikation i olika kanaler, medlemsvärvning, branschundersökning, branschens gemensamma Metoo-arbete med mera.

På årets årsmöte blev jag invald som ordförande och har möjlighet att vara en röst för branschen. Något jag är väldigt stolt över. Nu kan jag dessutom verka för en transparens i nomineringsprocessen, varpå detta utskick =)

Så jag uppmanar verkligen er till att söka. Det är ett jättekul och ärofyllt uppdrag att sitta i Svenska PR-företagens styrelse. Dessutom är vi ett härligt gäng som har mycket utbyte av varandra.

//Sandra Kastås, ordförande Svenska PR-företagen och vd Orakel PR

Läs mer om Svenska PR-företagen >>