Nyhetsbrev Oktober 2021

Andreas Utterström
Fotograf: Tor Johnsson

Medlemsmöte den 27 oktober

Välkommen att mötas fysiskt hos vår mötesvärd KKM i Stockholm, Sveavägen 98, 1 tr, kl. 11.00-13.00. KKM är specialiserade på utbildning och kommunikation och sedan 2021 en del av medlemsföretaget Thinc – Nowa. KKM presenterar sig och bjuder på lätt lunch och medlemsmingel kl 11-12.

Därefter anordnas ett seminarium som även kommer att sändas digitalt för de som inte kan medverka på plats. Den nu så välbekante TV-profilen och USA-experten Andreas Utterström rapporterar om USA-valet ger sin analys om vilken påverkan det kan få i Sveriges val 2022. Därefter anordnas en diskussion och frågestund för medlemmar.

Separat inbjudan med anmälningsmöjlighet kommer att skickas ut inom kort.

Resultatrik workshop på Rindö

CD-skivor, hahahaha.
Hur gör föreningen mest nytta? Vad är hetast just nu? Kanske föreningen ska byta namn? För ett par veckor sedan träffades några i styrelsen på Ö-verkstan på Rindö i Stockholms skärgård för att planera verksamheten. Det är en inspirerande plats och det bidrog förmodligen till resultatet. Vi arbetade fram olika medlemsnyttor och skissade upp aktiviteter för hösten. Det är en spännande tid nu, vår slutsats var att vi inte går från en pandemianpassad värld till som det var förr.  Både PR-branschen och vi som förening kommer jobba behöva jobba på nya sätt – och vi vill att den här föreningen ska ligga i förändringens frontlinje.

Ledare:

Vi ska ge PR-företagen mer styrka

 

Nu lättar restriktionerna för pandemin och Sverige öppnar successivt upp.  I vår kommunikationsvärld får vi skörda en del frukter av att näringslivet och det offentliga Sverige börjar fungera mer normalt och kanske även blomma igen.

Men under den tid Covid har hållit oss i strama tyglar har vi också haft tid att reflektera. Hur mår vår bransch? Vart är vi på väg? Vad händer när konspirationsteorier och starka sociala medieröster tar över kommunikationen? Hur mår vi själva när vi sitter hemma på kammaren och jobbar?

Föreningens ordförande Lars-Ola.
Styrelsen genom Lars-Ola Nordqvist, ordförande

Den uppgift vi ser som viktig i Svenska PR-företagen (SVPR) är att skapa nytta och stöd för våra medlemmars verksamheter. I år har styrelsen aktiverat en rad områden som vi tror bidrar med fördelar fört ditt företag och dina medarbetare. Målet är att tillsammans bli starkare.

  • SVPR:s webbinarier, eller digitala seminarier. Vi belyser branschens utveckling och ger er medlemmar och era medarbetare tillgång till aktuell kunskap. Vi öppnar nu upp för fysiska medlemsmöten med digitala seminarier i oktober.
  • Affärspartners som erbjuder exklusiva fördelar och förmåner för våra medlemmar är en annan viktig nytta. Affärsjuridik, Co-working space och rabatt på branschtidningar är tre sådana exempel just nu. Det ska komma fler.
  • En svårare och mer långsiktig uppgift är att stärka legitimitet och affärsvärde för branschen. Det hjälper vi alla till med, men styrelsen i SVPR arbetar med några kvalitetsfrågor som vi anser vara viktiga för att vårt branschrykte.
  • Normer för mätning av PR-insatser. Just nu gör en av våra styrelsemedlemmar en undersökning på Masternivå som ska att tydliggöra betydelsen av mätning och hur man kan förbättra metoderna. Seminarium på temat kommer.
  • Certifiering av PR-yrket. Ett sätt är att tillhandahålla kvalitetsnormer och policymallar för våra medlemmar, vilket bidrar till att ge en officiell kvalitetsstämpel för medlemsföretagen.
  • Vi inleder nu ett samarbete med Regi och Årets Byrå. Problemet många mindre byråer upplever är att de aldrig får chansen där. De känner sig för små, det är för svårt och dyrt att delta. Vi vill ändra på det tillsammans med Regi. PR-branschen behöver visa sina starka sidor och kvalitet mer offentligt.
  • Själva har vi i höst inlett arbetet med att förbättra vår hemsida. Resultatet kommer att synas inom kort, och förhoppningsvis blir det en enklare, snabbare och tydligare kommunikation med er medlemmar.
  • En av nyheterna där är ”Network”, som vi kommer att berätta betydligt mer om senare. Vi öppnar en sektion där medlemsföretag kan lägga in sina styrkor och branschspecialiteter och även medarbetares specialkompetenser. Syftet är att stärka Svenska PR-företagen som branschnätverk. Vi vill aktivt underlätta för samarbete mellan våra medlemmar. Ett medlemsföretag ska kunna hitta ett annat med en särskild kompetens som saknas i den egna organisationen – på SVPR:s hemsida. Så kan vi bli starka tillsammans!

Vi hoppas att även du känner att din branschförening SVPR gör nytta för ditt företag och dina medarbetare.

Men vi vill också ha hjälp av dig – berätta för oss vilka uppgifter och frågor du tycker är viktiga att driva framöver. Skriv till mig och berätta, lars@nowa.se.

Vi vill växa och bli starkare som företrädare för de mindre och medelstora PR-företagen – vi gör det tillsammans!

Tack för ert förtroende.

Vilka seminarier vill ni lyssna på i höst?

Under det gångna året har vi på Svenska PR-företagen bjudit in till ett flertal webinarier, och bland annat berört ämnen som Tips och trix för att vinna upphandlingarHur blir framtidens Almedalen och Hur ser generation Z på kommunikation. Det har blivit många intressanta samtal och diskussioner, men vi har saknat att träffa alla er medlemmar på riktigt.

I samband med att Folkhälsomyndigheten nu släpper restriktionerna, planerar vi att äntligen bjuda in till fysiska seminarier. För att göra det tillgängligt för så många som möjligt kommer vi fortsätta sända seminarierna även digitalt.

Vi är riktigt peppade på en höst fylld av matnyttiga och spännande webinarier, och för att dessa ska bli så bra som möjligt vill gärna veta vad ni medlemmar tycker är intressant att lyssna på. Alla tips är välkomna – allt från ämnen och teman till duktiga personer med nishad expertis. Kanske är det du som borde vara med i vårt nästa seminarium?

Har du några idéer eller förslag? Maila oss på info@svenskaprforetagen.se

Vinjettbild från föreningens Youtubekanal.
Webbinarium på Youtube

Nyfiken på Almedalen 2022?

 

Det webbinarium föreningen genomförde den 15 september var späckat med nyheter och nyttig information för den som är nyfiken på att arrangera aktiviteter i Visby nästa sommar. Webbinariet  finns förstås att kika på i efterhand – du hittar det här på föreningens youtubekanal.

Nytt medlemsmöte i november

Den 23 november besöker vi nästa medlemsföretag, denna gång Södra Tornet i Uppsala som bjuder på en presentation av sin verksamhet, lunch och mingel. Vi avslutar med ett högaktuellt seminarium. Tiden att skriva in i kalendern är 11 till 13. Mer information i nästa nyhetsbrev.

Årsmöte den 10 februari

Föreningens ordinarie årsmöte kommer att äga rum torsdagen den 10 februari klockan 11 till 14. Boka in det redan nu!

På årsmötet klubbas det mycket